Priča O Nama

Upoznajte nas, saznajte više o nama kroz naš kratki korporativni video.

Video

Naziv: Standard Furniture Factory d.d. | Adresa: Bosanski put 103, 71 000 Ilijaš | JIB: 4201695750005

Historijat

Naša priča počinje davne 1965 godine. Rodili smo se iz ideje da spojimo lijepo i korisno, a da pri tome radimo ono što volimo i što nas ispunjava. Naša ljubav prema drvetu urodila je mnoštvom proizvoda najfinijih linija i detalja koji, još od tada, krase Vaše domove i čine ih toplim i prijatnim. Dakle, naš glavni pokretač je ljubav; ljubav prema drvetu, ljubav prema namještaju, ljubav prema prostoru...

Danas, malo toga se promijenilo. I dalje pričamo našu uspješnu priču, vjerujući u iste vrijednosti u koje smo vjerovali i tada. Možda je baš to razlog zašto je "Standard Furniture Factory d.d. Sarajevo" pozicioniran kao vodeće proizvođač namještaja u cijelom regionu.

Posjedujemo ISO i FSC certifikate.

Prepoznatljiv brend

Standard, kao proizvođač namještaja prepoznat je kao kvalitetan brend na našem, ali i evropskom tržištu. Ovo potvrđuje činjenica da svoje proizvode plasiramo širom Evrope i svijeta, u zemlje poput Njemačke, Austrije, Belgije, Švicarske, Francuske, Holandije... Osim toga, Standard je aktivan učesnik na mnogim sajmovima kao što je čuveni MOW (Bad Salzuflen, Njemačka), IMM (Koeln, Njemačka) te January Furniture Show ( Birmingham,UK). Danas, ponosni smo da s Vama dijelimo naš uspjeh i rezultat 53 godine konstantnog rada, istraživanja i unapređenja proizvoda, njihovog dizajna i kvalitete.

Naš tim

Ono na šta je Standard posebno ponosan su njegovi zaposleni. Naši zaposleni su srce kompanije i svega što radimo. Njihov uspjeh je i naš uspjeh.

Zajedno, činimo jedinstven tim koji se trudi da odgovori i na najzahtjevnije potrebe tržišta. Uz stalno stručno usavršavanje i edukaciju zaposlenih, Standard uvijek ide u korak sa najnovijim svjetskim trendovima i dostignućima.

Naša proizvodnja

Naša proizvodnja gaji dugogodišnju tradiciju obrade drveta. Upotpunili smo cijeli proces od nabavke drvenih i drugih materijala i njihove obrade do gotovog proizvoda.

Proizvodni prostor prostire se na više od 25.000 m2 zatvorenog prostora, gdje se radi sve od primarne obrade drveta do tapaciranja, montaže, pakovanja i skladištenja.

Mašinski park konstantno unaprijeđujemo, ulažemo u tehnologiju i raspolažemo kompletnom tehnologijom za sušenje, obradu i lijepljenje drveta, linijom za lakiranje na bazi vodenih lakova, liniju uljenja prirodnim uljima, liniju krojenja i šivenja materijala za tapaciranje i još mnogo toga. S obzirom da smo najveća fabrika namještaja u Bosni i Hercegovini, i jedna od najvećih u regionu, naš kapacitet proizvodnje uprkos širini asortimana omogućuje da isporučimo velike količine proizvoda u kratkom periodu od narudbe do isporuke.